Klubbens historie

Aarhus 1900 fodbold

Midt i bydelen Langenæs, finder du Langenæsparken. Det er en lille bypark, som er har sin charme med sine skrå skrænter og skævheder. Parken er plantet med vilde blomster, som må plukkes til vasen derhjemme og man kan medbringe en frugtkurv og fylde den med æbler, kirsebær og bær fra buskene. Midt i den hyggelige park, der minder som en stor fælleshave, finder man den sociale fodboldklub med de skæve baner, Aarhus 1900 Fodbold.  

 

Aarhus 1900 fodbold er en del af Aarhus største Idrætsforening, Aarhus 1900, som blev etableret ved stiftende generalforsamling d. 1. juli 1900. Aarhus 1900 var og er en foregangsforening, hvor der altid har været plads til alle.  

Man mener, at de første idrætsgrene, som foreningen repræsenterede var Atletik, Gymnastik, Cricket, Fodbold og Svømning. Usikkerheden hænger sammen med, at etableringen skete i idrættens opstart, og der derfor ikke er nogen helt sikre notater. Man har dog fundet nogle notater om Aarhus 1900 Gymnastik, som ret hurtigt blev toneangivende i det jyske og som årene gik, kom der flere og flere notater og mange af dem beretter om både jyske- og danske mesterskaber. For alle afdelinger gælder, at der jævnt fordelt over årene, er kommet beretninger om danske-, jysk- og kredsmesterskaber. Aarhus 1900 har også gennem tiderne haft deltagere ved De Olympiske Lege – første gang London 1908.

 

I Aarhus 1900 Fodbold sætter vi pris på det sportslige engagement hos hvert enkelt spiller, dog med henblik på, at vi står sammen som en enhed. Når fløjten lyder bliver der ydet det maksimale og vi spiller for at vinde. Men når kridtstregerne ikke længere omkredser os, er vi i klubben gode til at hygge os. Vi er så heldige, at vi har vores eget klubhus, Fort Langenæs, hvor man i kælderen finder Brinchs Bodega. Ofte bliver festerne afholdt til den lyse morgen og rygtet omkring de gode fester er efterhånden ved at være notoriske i hele Aarhus.

Billede
Der er ikke uploadet et billede endnu